2008. december 22., hétfő

Tető alatt a ház

41-47. nap: Cserepezés, hőszigetelés, válaszfalazás (2008.12.19-ig)

A kezdeti célunk megvalósult, Karácsonyra tető alá került a ház.Bár az ácsok elég jó munkát végeztek, azért nem hagyhatom szó nélkül, hogy nagyon nagy rendetlenséget csináltak az elmúlt 4 hét alatt. Azt gondoltam, hogy mielőtt levonulnak összeszedik a szemeteket, de nem tették, így a fővállalkozó embereinek kellett összeszedni mindent. (Az érthetőség kedvéért: az ácsok nem a fővállalkozó emberei, nem is alvállalkozói, külön bíztuk meg őket ezzel a munkafázissal)
Amikor ajánlották őket, ezt említette is az ajánló, de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget - illetve nem gondoltam, hogy ekkora méreteket ölt a dolog.
Viszont tényleg nagy probléma, ha a tetőn is marad nájlon darab, az emeleti ablakokban cserépdarabok maradnak, illetve ha tele van fűrészporral az egész ház, valamint a házon kívül körbe-körbe mindenhol lambéria és fadarabokkal van tele a föld - amit a sár miatt elég nehéz is összeszedni. Bosszúság, pedig jó munkát végeztek amúgy.

A fővállalkozó (Herczeg és Társa) és emberei viszont kifejezetten ügyelnek a tisztaságra! Nagyon nagy rendet és tisztaságot hagynak mindenhol, ezt elvárják az alvállalkozóktól is. Bár nem tűnik nagy dolognak, mégis nagyon sokat számít, egészen európai érzése lesz tőle az embernek :)