2007. november 2., péntek

Megtaláltuk a telket! - Mecsekoldali telek

Több évnyi telekkeresés után úgy tűnik, hogy ma megtaláltuk a telkünket a Mecsek egy dél-nyugati lejtőjén, a Donátushoz közel.

Pár hete megnéztünk egy telket a Sziklás dűlőben, de az nem jött össze, viszont az ingatlanközvetítő nagyon kedves, készséges, és talán ritkaságszámba menően tisztességesnek tűnt.
Ő kb. 2 hete felhívott, hogy lenne egy telek a környéken, az új házak közelében.

 Azt mondta, hogy nagyon-nagyon elhanyagolt a telek, kb. 20 éve nem gondozzák igazán, most nem is lehet bemenni, mert akkora a dzsumbuj.

A tulajdonosok nem magyarok, most örökölték a két egymás mellett levő telket, több budapesti lakással együtt, és valószínüleg hajlandók lennének alkudni is az árból.

Hát nem rohantunk megnézni, gondoltuk, ha ilyen bonyolult a helyzet, és ekkora a dzsumbuj, akkor más se fog rohanni megvenni. Pár hete jártunk arrafelé kocsival, és maga az utca elég meredeknek tűnt, csak az alja volt sík, de gondoltuk ez úgysem arrafelé van.

Viszont most vettük a fáradtságot és beültünk a kocsiba, hogy na ne érje már szó a ház elejét, hogy meg sem nézzük, hát elmegyünk megnézni. Az ingatlanos hölgy elküldte a rendezési tervből a térképmásolatot is e-mail-ben, így pontosan be tudtuk azonosítani a telket.

Az utcán elmentünk a jelzett elágazásig és leparkolunk. Mentünk még 40 métert, és ott álltunk a telek előtt. Csak ámultunk, bámultunk és hinni sem akartunk neki, hogy ezen a környéken ilyen áron létezik még ilyen jó telek.

Az ingatlanos hölggyel is megnéztük együtt, és hát belülről is nagyon tetszett.

Ezen a képen nem sok látszik, csak a felső telek kapuja.

Ez az alsó szomszéd (üres telek). A domborzati viszonyok hasonlók a két eladó teleknél is, csak ott már kezd bejönni a hegy a telekbe így az egyiknél kicsit kisebb, a másiknál még kisebb a vízszintes terület.

Ez a ház az utca túloldalán van, átlósan felfelé.

Ez a ház van szemben. Illetve az az út van szembe a telkünkkel, ami ehhez a házhoz felvezet. Ez a kép erről az útról készül. Ez igazából a telekkel szemközti domboldalon van.

Felfelé ez a legközelebbi szomszéd háza. Bal oldalt egy forrás ered, amit egy nyílt árokban vezetnek le a hegyről.

Nekem nagyon tetszik az egész környék, és maga a telek is.
Nagyon szeretem a vad növényeket, a csipkebogyót, galagonyát, komlót, és mindenféle vadon élő fát, bokrot, cserjét. Hát itt ebből van bőven. És gondolom a madarak is otthon találnak benne.

Hát nagyon elit környék :))