2009. március 19., csütörtök

Tereprendezés nagy hajrával

Ma rábeszélt minket a kivitelező, hogy kicsit legyünk már határozottabbak a tereprendezést illetően (ha már tényleg költözni akarunk), így gyorsan megterveztem a terepet, hozattunk egy konténert a szemétnek, és áthordunk minden felesleges cuccot a szomszéd üres telkére (természetesen a hozzájárulásával).

Az eddigi halogatás oka az volt, hogy a szoc.polt még mindig nem utalták át, pedig már lassan egy hónapja beadtuk. Hitelt a szocpollal együtt nem vettünk fel, de az értékbecslést ki kellett fizetni (30.000 Ft), és úgy látszik így nem sietik el a dolgot.

A ház mögötti nagy kupac fát (ami a parapet fölé ért) még a hétvégén elhordtuk, a maradékot pedig ma kitakarították, a szemetet a konténerbe hordták, a teraszról és a telek többi részéről minden építőanyagot behordtak vagy a házba vagy a szomszédba, így elhárult minden akadály a földmunkagép elől.

Hétfőn lesz a várva várt esemény, és reméljük hogy egy napi munkával végezni fog a földmunkagépes (óránként 8.000 Ft) a munka nagy részével.
Ez az egyik leglátványosabb része egyébként az építkezésnek, mivel olyan mennyiségű munkát végez el a gép egy nap alatt, amit kézzel szinte végeláthatatlan idő lenne megcsinálni.

Készülnek a nyílászárók

Ma este átvettük a külső nyílászárókat a festés közbeni állapotban, holnap szerelik bele a fém részeket, és szombaton építik be a házba.