2009. április 19., vasárnap

Laminált parketta lerakása - folyamatban

Pénteken elkezdtük lerakni a laminált parkettát. Nagy szerencsénk van, mert nem csak hogy nagyon jó minőségű a laminált parketta amit vettünk, de nagyon könnyű lerakni is, így nagyon gyorsan haladunk.
Az előkészítő munkák viszont sok időt vesznek el.
  1. Először fel kell vakarni minden pöttyöt amit a festők, burkolók okoztak.
  2. Ezután lefektetjük a párazáró fóliát, majd 15 cm ráhagyással egymáshoz ragasztjuk
  3. Erre jön a laminált parketta 2 mm vastag alátét fóliája, amit már nem lehet átfedéssel fektetni, hanem egymás mellé, egymáshoz ragasztva kell lerakni.
  4. Na ez után jöhet a laminált parketta lerakása :)


Sajnos a városba is kellett szaladgálni, meg anyagot beszerezni, így nem volt időnk egész nap lamináltozni, így csak félig készült el az alsó nagy tér.

Fém belső lépcső - végre kész lett

Tegnap elkészült a lépcső korlátja, illetve a felső lezárás, így elhárult az utolsó akadály az elől, hogy felszereljük a lépcsőlapokat.


A váz szerkezet 60x40 mm-es, illetve 20x40 mm-es zártszelvényből készült, a pihenő-fordulóhoz egy 100 mm-es cső került. A felső lezáró korlát 3 cm-es laposvasból készült. A korlátokra oldalt és fent még egy tölgyfa korlát is kerülni fog, az oldalsók még nincsenek feketére lefestve.

A lépcsőlapokat alulról fogjuk álványcsavarral rögzíteni, így felülről nem fog látszani a rögzítés helye.

A fém szerkezet és a lépcsőlapok közé valamilyen szigetelő anyagot szeretnénk.
Eddig ezek jöttek szóba: műanyag padlóból vágott csíkok, laminált padló alá rakható fólia, padlófilc, gumiszőnyegből csíkok. Ha van valakinek ilyen jellegű tapasztalata, ne tartsa magában!

(A képek azért ilyen pöttyösek, mert a porszemek visszaverik a vaku fényét).