2008. október 12., vasárnap

Leier zsaluelem, sarkok kitűzése, fogadószint

6. nap: fogadószint Leier zsaluelem falazása

Úgy látszik a kivitelező csapata szombaton is dolgozik. Csodálkoztam, úgy látszik már egészen megszoktam, hogy szombaton nem dolgoznak sehol :) De nem bánom! Annál előbb kész lesz a ház.
Az időjárás még mindig fantasztikus, a földmunka elkezdése óta nem esett eső, napközben a hőmérséklet biztosan 22 fok feletti, simán ujjatlan pólóban dolgoznak a munkások. Elég szokatlan ez így október közepén, de maradjon is így még egy hónapig! Sőt most az egyszer még azt is elnézem, ha nem esik karácsonykor hó :)

Amíg mi Bp-en jártunk a Joomla-nap-on, addig a munkások szorgalmasan dolgoztak (2-en) és kitűzték a ház sarkait, valamint felfalazták az első sort a Leier zsaluelemből, és betonnal töltögették ki.

Alapozás, betonozás, mobil wc,

5-ik nap: Alapozás, mixer beton, mobil wc, Leier zsalukő

Ma reggel fél nyolcra értük az építkezésre, mert be kellett szereznünk pár betonvasat az oszlopokhoz. Kicsit elkéstünk, mivel az első mixer már itt járt, és be is dolgozták a tartalmát.


Délelőtt 3 mixer jött, majd befejezték az alap ásását, és jöhetett a második adag délután.
Azért kellett két részletben kiásni, mert különben nem ért volna be a mixer csúszdája a hátsó részekre.

Összesen 6 mixer kocsi jött, 5x5 m3 és utolsónak még 1,5 m3. C12-32/kk mixer betont rendeltünk, mivel ilyent írt elő a statikus. (állítólag C8-ast szoktak bele rakni).

A szünetben meghozták a mobil WC-t is. A bérleti díj tisztítással 600 Ft/nap.

Egyszer csak jött a postás, és minket keresett. Meghozta a várva várt jogerős építési engedélyt, ami már okt. 6-tól hatályos volt! Már csak az a talány miért ide küldték?

Az alaptestet nem zsaluztuk, hanem Leier zsalukővel lett megoldva a kirekesztés.