2009. március 24., kedd

Elkészült a földmunka, tereprendezés is


Hétfőn reggel megjött a Guhr földmunkagépe, és elkezdte rendezni a terepet. Kicsit féltem tőle, hogy nem biztos hogy ugyanazt gondoljuk, de a vége mégiscsak olyan lett mint szerettem volna.

A ház háta mögött kialakított egy szélesebb részt, ami majd reményeink szerint a leghűvösebb terasz lesz nyáron. Ezt csak úgy tudta megcsinálni, hogy felment a dombra (előtte csinált oda földből utat) majd onnan lenyúlt a kanállal, és ahogy tudta felhúzta. Mivel fentről nem látni semmit, ezért inkább csak érzésre, de szerintem ahhoz képest nagyon jó lett.

A földet amit fentről lehozott a terasz szintjében a nappali előtt teregette el.
Van egy diófánk, amit nagy áldozatok árán óvunk és védünk, mivel ez az utolsó fánk a telken.

Szegény naspolyafa ami még az átültetés után is kihajtott most végleg kikerült a földből, pedig épp meg akartuk őrizni, és újra átültetni, de úgy látszik a bácsi már nem hall elég jól, mert sajnos gyökerek nélkül sikerült kiszednie. Szegény... úgy sajnálom. Szóval a diót nem adom (legalábbis egyenlőre).

Beépítették a nyílászárókat

Vasárnap egy pár napos késéssel végre beépítették a nyílászárókat.


Az ablakok nagyon szépek, mindegyik kétfele nyíló és bukó nyíló, sőt még osztó is van benne. Igaz, az osztónak a lécei még hiányoznak, ezért néz ki még egy kicsit bénán.

Egy picit csalódás volt, hogy nem olyant színt választottunk a színminta alapján, mint amit elképzeltünk, mivel napsütésben sárgás színe van az ablakoknak, borult időben, és belülről nézve viszont olyan mint amilyent szerettünk volna :)


A legjobban talán a festők örülnek a nyílászáróknak, mert nagyon huzatos volt egyébként a ház, és mivel nem minden idők legmelegebb márciusát éljük, fáztak is rendesen.

Mivel kicsit el voltak maradva a határidőtől, a sietségben akadt némi hiányosság, amit természetesen garanciálisan pótolnak, illetve javítanak.