2008. december 4., csütörtök

Épül a tető és a kémény

32-35 nap: tető, kémény, válaszfalak, festés

A héten az időjárás kezdett szeszélyesre váltani, na jó pocsék az idő. A múlt heti fagypont körüli hőmérsékletet felváltotta a melegebb időjárás esővel minden napra.
Azt reméltük, hogy most hogy felengedett az időjárás belehúznak a munkákba és a hét végére már állni fognak a válaszfalak, hogy elkezdhessük a villanyszerelést és a gépészeti munkákat, mivel a jövő hétre megint hideget ír (és nem akartunk fagyban szerelgetni :).

Kőművesmunkák:
A héten kőművesmunkák szintjén az emeleten a válaszfalak fele készült el félmagasságig, valamint felrakták a Schiedel UNI kéményt 3/4 magasságig, a földszinten még semmi. Most csak egy kőműves dolgozik épp 1 segédmunkással.


Ácsmunkák:
Befejezték az emeleti tető lambériázását, belécezték a tetőt, megcsinálták az emeleten a fogópárokat, és a fafödém felkötését.
A földszinten berakták a hőszigetelés alá a két szárított fa szelement, leszabták és berakták a szarufákat, valamint a terasz 3 oszlopát berakták, és előkészítették a szelemeneket. Sajnos az ácsok nem dolgoznak esőben - de végül is mindegy, mert a lambériának, fafödémnek úgyse szabad vizet kapnia. Reméljük, hogy azért lesz még idén pár összefüggő száraz nap hogy végre tető alá kerülhessen az egész ház.

Festés:
Szerdán kezdték a festést - ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy a lambériákat, hajópadlókat 2 rétegben kezelik le egy vizesbázisú Teknos olajos vékonylazúrral. Az emeleti kilógó ereszlambériázást volt talán a legnehezebb elérniük, és az emeleten a lépcső feletti fafödémet. A többi részen még nincsenek felrakva a lambériák, ezért azt előre le tudják festeni, így elkerülhetjük annak az esélyét, hogy később összeszáradva esetleg fehérebb csíkok látszanak majd ki a lambériáknál. Pontosan nem tudom meddig jutottak el, mert 1/4 5 kor már elég sötét volt, és nem volt már kint senki az építkezésen.

Bádogozás:
Az emeleti részre felkerült a csatorna.