2008. november 7., péntek

Monolit vasbeton födém vasszerelés

19. nap: vasszerelés, zsaluzás befejezése

Az építkezést okt. 8-án kezdték, ma nov. 7-e van. Egy hónap alatt elkészült az alapozás, fogadószint, falazás, monolit födém zsaluzása és holnap ki is lesz betonozva a koszorúval együtt.

A szűk telek miatt nehezen férne el a telken a betonpumpa és a mixerkocsi is egyben, és ehhez még földmunkát is kellett volna csinálni, valamint benne volt a lehetőség, hogy rossz idő esetén fel sem tud menni a telekre a mixerkocsi, ezért inkább útlezárási engedélyt kértem, remélem nem lesz belőle nagy felfordulás az utcában.


A betonpumpa csak szombaton szabad, ezért nem kellett sietni sem a zsaluzással, sem a vasszereléssel.

A vasszerelést az Aidita Kft. csinálta. Kivonultak 8 emberrel, és nagyon gyorsan megszerelték az egészet.

Lépcső kirekesztése


Tegnap amikor felmentem a födémre, akkor azonnal szemet szúrt, hogy nem olyan a lépcső kirekesztés formája mint a milyen a terven szerepel. Az egyik változtatás a statikus "munkája" - a másik elmérés pedig annak az eredménye, hogy nem volt a lépcső pontosan bekótázva az engedélyezési terven. A tervezett 30 fokos lecsapás helyett 45 fokos lett, ami miatt 2 lépcsőfok nem férne el.

Szóltunk a kivitelezőnek, de semmit nem problémázott :) azt mondta hogy átszerelik.
Eddig minden kérdéses esetben zökkenőmentesen meg tudtunk állapodni. Nagyon szépen falaztak, centire pontos eddig minden szerkezet amit építettek, és nagyon-nagyon gyorsan dolgoznak! És nem mellesleg az övéké volt az egyik legolcsóbb árajánlat. Bátran ajánlom őket bárkinek! És a saját anyagbeszerzéssel sem volt semmilyen probléma!

Este kint volt a műszaki ellenőr is, mindent rendben talált, kivéve a lépcsőnél a kirekesztést.