2009. szeptember 2., szerda

Gázbekötés - EON - 2009.szept


Ma reggel egyszer csak megjelent egy mélyépítő cég, és elkezdte a munkát.

A földgáz igénylésünket 2009.06.30-án adtuk be, egy héttel később be is fizettük az 56.000 Ft-os hálózatfejlesztési hozzájárulást (jelképes összeg ahhoz képest, hogy feltörték a fél utat).
A magyar viszonyokhoz képest elég gyorsan halad a munka. Igaz ebben az is szerepet játszott, hogy bementünk a gázműhöz 2 hete, és kértük , hogy sürgessék meg az ügymenetet, mert az eredeti időpont 2009.11.09 volt (4 hónap).

Ez azért volt csak rizikós, mivel a szabályzatuk szerint okt. 15 után nem csinálnak külső munkákat, tehát akár az is előfordulhatott volna, hogy pont kifutunk a határidőből, és akkor csak tavasszal csinálják meg.

Szerencsére mától nem kell tovább találgatnunk, hogy mi lesz ha nem lesz gáz a télen. Persze ha az oroszok nem küldik, akkor így is előfordulhat, hogy gáz nélkül maradunk. Tehát biztos ami biztos, a vízteres kandallót azért megcsináljuk.

A módszerük egyébként érdekes: először megkeresik a gázcső vonalát (ehhez fel kellett törni az aszfalt burkolatot), majd átlövik a domboldalt, így nem kell lebontaniuk földmunkagéppel az egész rézsűt.