2008. október 28., kedd

Vízszigetelés, falazás kezdése - egy zsúfolt nap

14. nap: falak alatti vízszigetelés elhelyezése, tégla szállítás, falazás kezdése

A mai nap a véletlen egybeesések szerencsés találkozása volt. Ha akartam volna biztos nem tudom ilyen mérnöki pontossággal megszervezni a dolgokat :)

Eredetileg egy pihenős napnak indult. Egy fél hét pihenés volt a hátunk mögött, mivel az okt. 23 és környéke kényszerpihenőre fogott minket.
A kivitelezővel megbeszéltük, hogy holnap kezdik a falazást, ezért ma kiszállíttatjuk a téglát és a homokot. Reggel 9-re rendeltük meg a tégla szállítását. A reggeli eső némileg elbizonytalanított minket, de a sofőr azt mondta meg tudja csinálni, így elindították a szállítmányt. Kicsit féltünk hogy nem tud felmenni az autó, mert a mixerkocsi ilyen nedvességnél már kipörgött.

Megbeszéltük a Léta-ker el, hogy ide telefonálnak mielőtt elindul az autó, hogy ki tudjunk menni, mivel nincs kint senki. Épp a reggeli kakaót kortyolgattuk volna az őszi szüneten levő gyerekekkel, amikor megszólalt a telefon :)

A férjem röpült haza a munkahelyéről, a nagymama már az utcán várta a gyerekeket és tűztünk ki a telekre.
Legnagyobb meglepetésünkre az Alterra már kivonult a telekre berakni az elmaradt vízóraaknát. Hát szuper az időzítésük, pont egy földmunkagép hiányzott már csak az egyébként is szűk helyre. De sebaj, megoldjuk valahogy, a lényeg, hogy lesz hamarosan víz.

Pár percen belül befutott a Léta-ker terepes autója a 8 raklap téglával. Közben telefonált a homokot hozó fuvaros, hogy ő is útban van felénk.

Alighogy lerakott pár raklap téglát a darusautó, befutott a homok. Simán feljött az IFA-val és leborította. Ezután, még tartott a rakodás, befutott a kivitelező a kőműves csapatával. Hát erre végképp nem számítottunk.

Azt mondja, ha már úgyis itt az anyag elkezdenék a falazást. Közben megjöttek a bal oldali szomszédok, velük most nem sok dolgunk volt, azt kivéve, hogy holnap kezdik a földmunkát és elvittük a dolgainkat a telkükről :)
Elmentünk megvenni a vízszigetelést a falak alá  amit mindjárt el is kezdtek felrakni.

Nem sokkal később ahogy megérkeztünk a jobb oldali szomszédok is megérkeztek. Jött a régi és az új tulajdonos is együtt, és a végén mi kaptuk meg a kis ház lakatának a kulcsát, bepakolhatnak a kivitelezők. Nagy volt az örömöm, bár később rájöttem, hogy túl sokáig nem kell használnunk, mivel 2-3 héten belül tető alatt lesz a ház.

Sajnos az anyagbeszerzésben még mindig nem állok a helyzet magaslatán, legalábbis ami a kisebb anyagokat illeti, mivel elég ad-hoc jellegűen megy a dolog. Szól a kivitelező, hogy másnapra mi kéne, én meg elkezdtek telefonálgatni hogy hol a legolcsóbb. Ezután telefonálgatok a szállító után, így előfordul, hogy nem a leges legjobb áron veszem meg a cuccot.

A nagyobb tételeknél szerencsére sikerült nagyobb kedvezményeket kicsikarni. (tégla, cserép, kémény)